Tongarra!

Hooola!
Befinner oss nu på magnetic island, tog oss hit med bussen idag på förmiddagen! Kom hem från seglingen igår och båda har vart rätt möra sen dess! Men fyyyy fan va bra det har vart! Vi började seglingen på torsdagen, promenaden ner till hamnen är helt sjuk vacker, man går längs havet och ser alla berg, havet och alla båtar! Påminner lite om stavanger i norge, alltså heeelt amazing!
Efter en tids väntan så steg vi och 19 andra på båten  tongarra! Båten var väl inte i största laget men den räckte, två toaletter, ett stort soldäck, ett sällskapsrum o massa bäddar :) De gick igenom lite säkerhet innan vi åkte och jojo fick agera assistent! Hon gjorde ett mycket bra jobb ;D Alla samlades på däck där vi började prata med varann, lyssna på musik , sola och Dricka gooooon! Hur underbart som helst! En helt grym grej som hände var att de kom massviss med delfiner framför båten , som simmade och hoppade lite överallt! Helt galet coolt! Vid 6 tiden var de dags för mat, fisk i folie och potatismos! Galet gott, både jag o jojo har suktat lite efter riktig husmanskost så det var yummmmmiie! Vi låg alla där på däck o kollade på stjärnorna för de va helt klart på himlen, sedan blev de lite ölspel o frågelekar! Vi gick och la oss vid 11 tiden, crewet på båten hade spänt fast ett tak över soldäcket och under där skulle vi sova, hur mysigt som helst!
Sov som en stock hela natten, vaknade upp av att solen sken in genom ett hål, vid 7 satte de igång musik på båten så då var de bara att dra sig upp! Blev frukt och musli till frulle, medans vi satt där och försökte vakna till samtidigt som vi hade en genomgång av vad som kommer hända under dagen, så körde de förbi en liten båt med en kille som stod och jukade och visade heeeela paketet! Hehehe nu var vi definitivt vakna x) 
Sååå planeringen för dagen var att först spendera några timmar på white haven beach, måste säga att detta var den vackraste stranden jag vart på! Turkost och genomskinligt vatten, kritvit sand, och underbar natur runt om! Sååå extremt vatten! Tyvärr så har jag inga bilder härifrån men de kommer så småning om, vår kapten tog massa så tänkte att jag skulle sno dem!
Andledningen till att jag inte har några är för att sanden är så tunn där så de är fruktansvärt lätt att den blåser in i kameran och tar sönder den, så kände att jag haft tillräckligt otur med kameror på senaste tiden! Vågade inte riskera det liksom ;D nått som är lite roligt med denna sand med är att den kan tydligen göra håret mjukare, tänderna och huden  lenare och få bort smuts från smycken! Allt du behöver göra är att gnugga in de, ooooo självklart gjorde jag de! Och måste faktiskt säga att jag kände en viss skillnad :D 
Efter turen till denna ö så hoppade vi på båten igen och det var dags för en efterlängtad lunch! Vi fortsatte segla i några timmar till, såg båda kaptenerna locka tills sig örnar genom visslingar ( och bröd ;D) sedan stannade vi till på ett ställe för att snorkla, såg jätte många fina fiskar i alla möjliga färger och storlekar! På kvällen sedan var de spagetti och köttfärsås med vitlöksbröd och det var verkligen himmelskt! Vi båda har suktat efter de såååå himla länge!
Efter det var gooonet framme och vi körde lite ölspel, vid tio tiden blev vi uppdelade i fyra lag och nu skulle vi tävla mot varann! Hade verkligen sjukt kul, skrattade så jag fick ont i magen i vissa lägen! Riktigt lyckat var de!
Vaknade upp nästa morgon av att de öste ner, mindre roligt!
Jag, jojo och några till satt kvar på däck medans alla andra hoppade i och snorklade!
Vid 12 snåret var vi i hamn och vi började gå mot peter pan för att hämta våra väskor, satt och snyltade på deras internet i nån timme innan vi bestämde te och oss för att ta tag i våra liv! När vi kom till hostlet duschade vi ch sedan bestämd vis oss för att ta en riktig tvättdag flr vi har inte tvättat sedan vi var hos julius och jonas i surfersparadise, och med tanke på att vi har vart ute och campat sååå luktade de endel!
På kvällen sen mötte vi upp några från båten för att käka pizza och dricka några drinkar! Himla fint, kan säga att jag haft 3 underbara dagr, haft så roligt och träffat hur trevliga människor som helst! ni ska jag krypa ner! Pussss
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Mamma

Åh vilka härliga bilder lite avis..:) <3

2013-11-24 13:56:45
Emma

Ni ser ut att ha det förjäkla fint, måste jag säga! Det ger määängder med inspiration för våran Australien-tur, den lär visserligen inte bli av än på några år men det skadar ju inte att läsa din blogg när man ska lägga upp resvägen och fundera på vad man ska hitta på! :D

2013-11-24 17:57:17
URL: http://hemmapahasselbacken.wordpress.com
Pappa!!

Så fint ni har det gumman, Saknar dig Kram!!!

2013-11-26 06:36:52
Pappa!!

Så fint ni har det gumman, Saknar dig Kram!!!

2013-11-26 06:37:11
Pappa!!

Så fint ni har det gumman, Saknar dig Kram!!!

2013-11-26 06:37:12
Pappa!!

Så fint ni har det gumman, Saknar dig Kram!!!

2013-11-26 06:37:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback